Šis straipsnis yra skirtas prenumeratoriams.
Esate prenumeratorius? .

Visuomenė

2022-ųjų LIetuvos metų žmonės

Kiekvieną kartą, kai artėja metų pabaiga ir reikia rinkti metų žmones, keliame sau klausimą, ar tikrai mums reikia tai daryti. Ar tai nėra visuomenei nereikalingas mūsų mažos redakcijos susireikšminimas? Juoba kad įvairių rinkimų ir apdovanojimų yra gausybė, tad kam reikia dar vienų?

Neslėpsime: tikrai negalime teigti, kad sugebame idealiai tiksliai identifikuoti visus tuos, kuriuos turėtume įvardyti kaip Lietuvos metų žmones. Vis dėlto norime pabrėžti, kad net jei nesame tobuli, o tokie tikrai nesame, neabejojame, kad mūsų sudaromas metų žmonių sąrašas yra itin svarbus; kaip svarbus yra ir mūsų žurnalas, kuris įkurtas ir leidžiamas tikint skaidria, stipria, pažangia ir vieninga Lietuva, Lietuvos žmogaus dvasios galia ir būtinybe kurti saugią bei šviesią ateitį savo valstybei ir savo vaikams.

Todėl taip, šis mūsų redakcijos sudarytas Lietuvos metų žmonių sąrašas yra svarbus. Mes renkame ne šiaip laimėtojus, o tuos, kurių pergalės įkvepia ir vienija Lietuvą. Ne šiaip kovotojus, o kovotojus, kurie skaidrina ir stiprina valstybę. Ne šiaip lyderius, o lyderius, su kuriais kartu galime kurti saugią Lietuvos ateitį.

Ir vėl, kaip ir kiekvienais metais, atsiprašome, jei mūsų Lietuvos metų žmonių sąrašas nėra tobulas; bet labai tikimės, kad niekam nekils abejonių, jog jis yra teisingas.

Panašūs straipsniai: