Šis straipsnis yra skirtas prenumeratoriams.
Esate prenumeratorius? .

Visuomenė

2020-ųjų rinkimų rezultatus nulems Kremliaus troliai, arba Lietuvos elitas – bestuburiai mižniai

Manyčiau, kad šį Lietuvos demokratijai labai svarbų straipsnį dar būtų galima pavadinti ir taip: „Pasyviai žiūri, kaip prievartaujama demokratija? Susimąstyk: gal tai – nukrypimas?“ Arba taip: „Ar skandinavų koncernai supranta, kad finansuoja Maskvą?“

Žinoma, galite pasipiktinti, o Kremliaus pakalikai tai tikrai apsiputos: vartojame tokius negražius žodžius ir dar vadinamės solidžiausiu žurnalu, fu, kaip negražu ir nesolidu… Į tai atsakysiu paprastai: nesolidu ir negražu yra tylėti, kai Kremliaus troliai dergia Lietuvą. Nesolidu yra stebėti, kaip dalis žiniasklaidos iš to uždirba, ir šlykštu bei žema stambioms bendrovėms su savo reklamos biudžetais finansuoti būtent tas žiniasklaidos priemones, kurios laidžios Kremliaus mėšlui. Užtat bandyti tam priešintis yra ir solidu, ir principinga, ir drąsu.

Be to, visi kuo puikiausiai žinome, kokiais epitetais troliai juodina Lietuvos valstybę ir demokratinės politikos lyderius, tad tuos, kurie tyli, tam pritaria ir visa tai dar ir finansuoja, vadinti bestuburiais mižniais tikriausiai yra dar ir per švelnu.

Panašūs straipsniai: